Etapp 3:  30 Juli

Låktatjåkko Fjällstation – Kårsavaggestugan, ca 12km

 
     
 

 

 
 

Den här etappen ger oss tre alternativa vägar, där huvudalternativet är via Guoblavaggidalen, det röda alternativet på kartan. Det här alternativet är en behaglig vandring genom dalen Guoblavaggi, där vi kommer att passera tre sjöar. Terrängen är flack och det är hyfsat lättgånget i början.

Efter att vi passerat sjö nr tre börjar det snart slutta brant nedför, i en dryg kilometer till dalen Kårsavagge. I blickfånget åt vänster kommer vi att ha sjön Bajimus Gorsajávri, som vi sen skall följa hela vägen fram till stugan.
De två alternativa vägarna skiljer sig från varandra i svårighet. Det västra alternativet är längre men mer lättgånget, medan det östra alternativet bjuder på lite mer utmaningar i form av bla ett par vad. Vilket alternativ det blir avgör jag på plats med tanke på väder, vattenflöden och gruppens status.

Kårsavaggestugan är en liten STF stuga som ligger nere i dalen omgiven av höga fjällsidor (Kårsa betyder just ravin). Stugan har 10 bäddar fördelade på ett 6-bäddsrum och ett 4-bäddsrum varav det sista är hundrummet.

 
 

 

 
 

 
       
       
       
 

Nästa Etapp